20 Ekim 2011 Perşembe

Biz İyiyiz Öyle Mi?

Kaşlarım çatık ve içimde koca bir nefret... Gel de gülümse, gel de hayata kaldığı yerden devam et. Unut hadi yine, tıpkı diğerlerinde olduğu gibi. İçine göm, kalbinde koca bir kabristan var sanki!

Vatan sağ oluyor mu yeni kurbanlar verdikçe toprağına? Hangi asker, ardındaki hangi şehidi koruyabildi toprak oluşuyla? Her giden canın ardından yazılmış şiirler kadar mı bizim tuttuğumuz yas? 20'lik yüreğe bir tek annesi mi ağlayacak? Sadece şehit evlerinde mi söndü daha dün dumanı tüten ocak? Sadece bize dokunmayan yılan mı bin yıl yaşayacak?

Biz iyiyiz öyle mi?

Bugün akan o kan, yarın kim bilir kaçımızın daha üstüne sıçrayacak!

Şimdi, birçoğumuzun profilinde bayraklar dalgalanıyor. Söylenmiş birkaç sözü paylaşıyoruz, şehitler için yazılmış şiirleri beğeniyoruz. 26 şehit için 26000 beğeni olsa kurtarılır mı vatanın bedeni? Hastalıklı kaç mikrop daha kesecek elimizi, yüreğimizi, nefesimizi? Nereye kadar inat edeceğiz, tedavi olmama yolunda? Yıkılacak mı koca heybet, terör hastalığının koynunda?

Aynı topraklar için sırt sırta savaş veren insanlar, şimdi birbirlerini sırtından vuruyorlar. Öyleyse bir yanlış var bu işte, birilerine maşa oluyoruz yine! Uyanmak gerek yıllardır süregelen gaflet uykusundan.

Yoksa ağlamaya devam edeceğiz, nice vatan evladı ardından!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu blog dir.